Om Ørestad

Ørestad er en af Københavns nye bydele på Vestamager som udvikles over de næste ca. 20 år. Ørestad strækker sig over 5 km fra kanten af City til tæt på Københavns Lufthavn og er 600 m bred på det bredeste sted. Bydelen består af fire kvarterer: Ørestad Nord, Amager Fælled, Ørestad City og Ørestad Syd. Områdets samlede areal er 310 hektar, hvilket svarer til 3,1 mio. kvadratmeter. Der kan bygges 3,1 mio. etagemeter i Ørestad og ca. 53 % af arealet er solgt primo 2008.
 
Ørestad er bygget op omkring metroen. Ideen med opbygningen af Ørestad i fire kvarterer udspringer af en overordnet helhedsplan skabt i et samarbejde mellem danske KHR arkitekter og den finske tegnestue APRT, som resultat af en international arkitektkonkurrence fra 1994. Der er senere fremkommet en række mindre, mere konkrete, helhedsplaner til de enkelte kvarterer.
 
Ørestad kommer til at rumme 60 % erhvervs- og kontorbyggeri, 20 % boliger og 20 % øvrigt byggeri til anvendelse for kultur, service, handel og institutioner. Der bor (2013) ca. 8.500 mennesker i bydelen, og dette tal forventes at stige til ca. 20.000 i løbet af de næste 20 år. Der forventes i fremtiden at være mellem 60.000 og 80.000 arbejdspladser i Ørestad og ca. 20.000 studerende.

Læs evt. mere om Ørestad på Wikipedia, eller Ørestads hjemmeside.

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen nedenfor til at sende en mail til bestyrelsen. Vi tjekker mailen næsten dagligt. Det vil sige, at hvis det er en akut situation, kan det være nødvendigt at kontakte os privat. Dette gøres til Sidra, formand.

Felter med * skal udfyldes.

Sidra Khan
Formand

parkhusene3@gmail.com

Ved akutte henvendelser er nummeret 28712731. I videst mulige omfang henstilles til mailen, som tjekkes næsten dagligt.
Efter kl. 18 frabedes personlige henvendelser ved døren.

Farigh Lahouni
Bestyrelsesmedlem

parkhusene3@gmail.com

Bestyrelsesmedlem. kontakt Farigh, hvis du vil låne borehammer. 26112829.
se under punktet 'borehammer'.

Louise Hansen
Bestyrelsesmedlem

parkhusene3@gmail.com

Nikolaj Carøe
Bestyrelsesmedlem

parkhusene3@gmail.com

Faisal Ramzan
1. suppleant

parkhusene3@gmail.com